pođi_na_kontrolu_2020_02
pođi_na_kontrolu_2020_03
pođi_na_kontrolu_2020_04
pođi_na_kontrolu_2020_06

Slogan ovogodišnje kampanje „Pođi na kontrolu“ je: „Nama si važna! Brini o sebi.“, a same fotografije govore više od riječi. Ovog oktobra, odlučili smo da inspirišemo sve one koji su ženama veći prioritet od njih samih, da ih motivišu da brinu o sebi na vrijeme.

I ove godine, kampanja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore, a partnersku podršku pružila je agencija Vision Event, kompanija Hoffmann-La Roche, Fond za zdravstveno osiguranje i privatne ordinacije širom Crne Gore.

Iako je iz godine u godinu sve više žena koje obolijevaju od karcinoma dojke, ohrabrujuća vijest je da je karcinom dojke izlječiv u više od  90% slučajeva ako se otkrije na vrijeme, a važnu ulogu u ranom otkrivanju imaju samopregledi i redovne preventivne kontrole.

S tim ciljem, u saradnji sa 23 privatne ordinacije širom Crne Gore, obezbijedili smo preventivne preglede po sniženim cijenama do 50% (ili paket usluga) na ultrazvučne ili mamografske preglede, preglede magnetnom rezonancom, kao i ginekološke preglede.

Ordinacije koje su omogućile ženama u Crnoj Gori da po povoljnijim uslovima obave preventivne kontrole u toku oktobra mjeseca su:

*  Codra hospital – u toku oktobra mjeseca biće obezbijeđen popust od 50%: na ultrazvuk dojki (redovna cijena 30 eura) i ginekološki pregled, ultrazvuk i PAPA test (redovna cijena 65 eura)

*  Cenex Medical – obezbijeđen je popust od 50% na ultarzvučni pregled dojki u toku oktobra mjeseca

*  Ordinacija Natal – 50% popusta tokom oktobra mjeseca na ultrazvuk dojki (cijena sa popustom: 15 eura) i kolposkopiju (cijena sa popustom: 20 eura), kao i snižena cijena PAPA testa (cijena je snižena na 15 eura u odnosu na redovnu cijenu od 25 eura)

*  PZU Diagnostica – u toku oktobra mjeseca obezbijedila je popust od 30% na sve analize tumorskih markera koji se rade u njihovoj laboratoriji (za dojku, jajnike, kao i za prostatu kod muškaraca). Osim toga, ultrazvuk dojki će koštati 20 eura u odnosu na redovnu cijenu od 30 eura, dok će ginekološki pregled sa ultrazvukom i kolposkopijom biti dostupan za samo 50 eura, u odnosu na redovnu cijenu od 95 eura. Kako je HPV virus prepoznat kao najčešći uzročnik karcinoma grlića materice, obezbijeđen je popust na HPV tipizaciju PCR metodom od 20%, pa se umjesto dosadašnjih 70 eura, ovo testiranje može obaviti za 56 eura.

*  Gea Medial Bar – po cijeni od 45 eura obezbijeđen je redovan preventivni pregled za žene, koji obuhvata: ginekološki pregled, ultrazvučni pregled male karlice, kolposkopiju, uzimanje PAPA testa i određivanje grupe vaginalnog sekreta.

*  Poliklinika Medicus Plus – popust od 50% na ultrazvučni pregled dojki tokom oktobarske kampanje

*  Mansa Medica Tivat – ultrazvuk dojki uz popust od 50% u toku oktobra mjeseca

*  Ordinacija Medan – oktobarski popust za preventivne preglede grudi i grlića materice – cijena ultrazvučnog i kolposkopskog pregleda je 20 eura.

*  Ginekološka ordinacija Šoć – 50% popusta za kompletan pregled (ginekološki, ultrazvučni, kolposkopski pregled i PAPA test) po cijeni od 60 eura (ukupna regularna cijena je 120 eura).

*  Poliklinika Hipokrat – popust od 30% na pregled dojki magentnom rezonancom (cijena sa popustom: 161 eur)

*  Ars Medica – popust na ultrazvučni pregled dojki (cijena sa popustom 20 eura) i ginekološki pregled (kolposkopija i ultrazvučni pregled – 50 eura)

*  PZU Feniks Medika – u toku oktobra mjeseca besplatno će odradii 10 pregleda:

5 ultrazvučnih pregleda dojki, 5 ginekoloških pregleda ili ultrazvučnih pregleda sa vaginalnom sondom (po želji pacijentkinje) i 5 kolposkopija. Osim toga, u periodu od 15. do 30.10. biće obezbijeđen popust od 50% na ultrazvučni pregled dojki i na ginekološki pregled ili ultrazvuk vaginalnom sondom i kolposkopiju.

*  Ordinacija Dr Rahović, Bijelo Polje – za preventivne preglede grudi obezbijeđen je popust 40%, odnosno 15 eura, a po slobodnoj procjeni određenim danima obezbijediće se i besplatni pregledi.

*  Ginekološka ordinacija Vita Feminae, Kotor – popust od 50% na preventivne preglede grlića materice (kao i tokom cijele godine). Paket usluga koji podrazumijeva ultrazvučni pregled, klinički pregled, Papanikolau test i kolposkopiju sa konsultacijom po promotivnoj cijeni u toku oktobra mjeseca iznosi 60 eura.

*  Consilium, Budva – popust od 50% na ultrazvučne preglede dojki

*  Ordinacija Bralić, Rožaje – popust od 50% na ultrazvučni pregled dojki i PAPA nalaz

*  Dr Masoničić Bar – u toku oktobra mjeseca, ultrazvučni pregled dojki za žene obavljaće se po cijeni od 10 eura, pregled prostate za muškarce obavljaće se takođe po cijeni od 10 eura, dok će ultrazvučni pregled dojki za muškarce biti besplatan.

*  Catharum, Kotor – ultrazvuk dojki po cijeni od 20 eura tokom oktobra mjeseca

*  Specijalistička ginekološko – akušerska ambulanta „Dr Jadranka Mladenović“, Budva – 30% popusta na klinički pregled i ultrazvuk

*  A Medical, Bar – ultrazvuk dojki po cijeni od 20 eura

*  Ordinacija Hera – u toku oktobra mjeseca biće omogućeno 20 kolposkopskih pregleda po cijeni od 15 eura

*  Rezidencija zdravlja Kerber – popust na ultrazvučni pregled dojki, redovna cijena ovih pregleda je 30 eura, a u toku okobra mjeseca iznosiće 20 eura

*  Internos Medical Centar – tokom oktobra 30% popusta na ultrazvuk dojke

Nadamo se da ćemo vas aktivnostima NVO Brini o sebi podstaknuti da, osim ovog oktobra, bar jednom godišnje radite preventivne preglede i da na taj način brinete o sebi i svom zdravlju na vrijeme.

NVO Brini o sebi